Четири населени места от общината посрещат Лазаровден и Цветница с „Празници на хляба“ 2019

Церово, Томпсън, Владо Тричков и с. гара Лакатник са първите 4 от общо 10 населени места, в които ще се проведе превърналия се в традиционен за общината фестивал „Празници на хляба“ за 2019 година. В навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница, организаторите на събитието в лицето на Община Своге подготвят страхотни изненади за публика и участници. Тази година фестивалът впечатлява с невероятните награди за големите победители- майстори в замесването на обреден хляб. 3 седмични почивки в луксозен курорт на Черно море очакват тези от вас, които ще се качат на почетните стълбички на финала в град Своге, многобройни поощрителни-  парични и материални награди за всички почитатели на кулинарията и по- специално на хлебарството.

Финалът обещава да бъде грандиозен. Датата е 18-ти май, часът- 11:30, мястото- централен градски площад. Очакват се над 60 погачи, които да премерят сили в оспорваната надпревара. За поредна година „Празници на хляба“ впечатлява със звездно жури. Шеф Пресиян Петров и екипа на „Братя хлебари“ идват в Своге, за да излъчат най- големия майстор в замесването на хляб и да предадат изкуството по замесването на хляб. Братята са лауреати от Международното кулинарно състезание по корейска кухня в Сеул, Южна Корея през 2011 година, където печелят първото място, елиминирайки сериозна конкуренция от цял свят. Тяхната мисия е да се обединят любители и професионалисти около Хляба и  неговата собствена мисия да  внесе здраве и хармония на трапезата и в живота на съвременния човек.

Всички желаещи да се включат във фестивала могат да заявяват участие при кмета на съответното населено място, а за финала в град Своге- на телефон: 0886 33 34 38 до 17.05.2019г. включително.

„Празници на хляба“ 2019г. се осъществява с любезното съдействие на Сдружение „Маринела“, „Монделийз Интернешънъл“, „Братя хлебари“, Гастроном „Аванти“- гр. Своге, Сдружение „Обединени балкани“. Медиен партньор на събитието е „Еспресо нюз“.