ВК „Асовете“ Своге ще представлява града и България на международен волейболен турнир в Букурещ

Волейболен клуб „Асовете“ – Своге ще представлява града и България на международния аматьорски смесен волейболен турнир в румънската столица Букурещ „CUPA CARO 2019“.

Турнирът се провежда за 4-та година поред и се отличава с добра организация и мащабно международно присъствие. Тази година ще вземат участие отбори от Украйна, Полша и, разбира се, Румъния – общо 22 състава, разделени в 5 групи. Мачовете ще се проведат на 27 и 28 юли в общо 5 зали.

Трейлър на турнира

Жребият, който бе теглен на живо на страницата на организаторите, отреди на свогенци нелеката група C, в която като поставен бе миналогодишният шампион на турнира „Ангелите на Чарли“ – Букурещ. Другите румънски отбори също са от столицата и се предполага сериозна домакинска подкрепа за тях. В групата има още един дебютант освен „Асовете“ и това е отборът на „UGPS“ – Лвов, Украйна, които са пълна загадка за всички.

Надеждата на „Асовете“ за добро представяне в турнира идва от разузнаването на клуба, което разкрива, че съставите на „Мартиней“ – Букурещ и „Спайк Скуод“ – Букурещ са от тяхната черга. Българите имат добър шанс да вземат първа победа на такъв турнир, а защо не и нещо повече. Все пак задачата на свогенци няма да е лека поради факта, че в групата са 5 отбора и те ще трябва да изиграят 4 мача в един ден.

Ръководителите на клуба съобщиха, че са се сблъскали с редица логистични и финансови проблеми покрай организацията за участието в турнира и покриването на някои стандарти и изисквания от страна на домакините. Отборът ще е и със скъсен състав от 8 състезатели, след като цели 5 кадета на възраст 17 години отпаднаха. Късата резервна скамейка може да ореже крилата на „ястребите“ и техните амбиции в интензивния съботен ден.

Всички мачове от българската група „С“ ще се играят в зала Крическу, която по думите на домакините е една от най-хубавите в района. Откриващият мач на свогенци е в 11:00 часа и от клуба заявиха, че ще направят всичко възможно да го предават на живо в страницата на отбора във фейсбук – ВК Асовете Своге.

Останалите мачове ще бъдат качени по-късно и може да бъдат гледани на запис. В страницата може да се следи също така всичко интересно, свързано с първото гостуване на свогенски волейболен отбор на чужда земя.

2017 и 2018 бяха успешни за отбора след взетите 2 бронзови медала на турнирите в Нови Искър и Годеч, сега летвата е вдигната доста високо и предизвикателството е далеч по-голямо.
Да пожелаем успех и достойно представяне на момчетата и момичетата, които ще запишат историческо участие в турнира.