„Асовете“ Своге победиха „Спайк Скуод“ Букурещ и взеха първа победа в мач от международен волейболен турнир

Волейболен клуб „Асовете“ – Своге спечели един мач в тежката група C на международния аматьорски смесен волейболен турнир в румънската столица Букурещ „CUPA CARO 2019“.

 Историческата първа победа на международната сцена дойде без много усилия в последния мач от групата срещу местния „Спайк Скуод“ – Букурещ.

Никак не бе лесно на свогенци в предходните три мача. В първия двубой те се изправиха срещу равностойния „Марцинеи“ – Букурещ. Мачът вървеше точка за точка, но повечето опит на домакините и познатата обстановка им помогнаха да измъкнат победата под носа на ястребите.

 В другите два мача свогенци нямаха никакви шансове срещу абсолютните фаворити не само в групата, но и в турнира „Ангелите на Чарли“ – Букурещ (защитаващ титлата от миналата година) и „UGPS“ – Лвов, Украйна. Особено тежък бе мачът срещу университетския отбор на украинците, които показаха игра на почти полупрофесионално ниво. Въпреки това най-добрият гейм на свогенци в турнира бе именно срещу тях, но късата резервна скамейка оказа влияние в тази част на мача.

Отборът от Украйна, които пристигнаха и с треньорски щаб, в крайна сметка изненадващо завърши едва 4-ти в крайното подреждане на турнира, след като загуби полуфинала срещу „Чапарителе“ – Букурещ.

Победител в турнира станаха румънците от „Начос“ – Букурещ след като надвиха на финала „Фулгер“ – Галац.

И така, свогенци отпаднаха в груповата фаза, заемайки предпоследната позиция в класирането в група C. Въпреки това участието може да се счита за успешно, тъй като целта бе изпълнена, а имено трупане на опит и взимането на първа победа в международен турнир. Ястребите си тръгват от Букурещ с невероятни спомени и с поименни грамоти.

Свогенци пък подариха грамота, от името на отбора и град Своге, на организаторите, които наистина са бяха постарали изключително много всичко да бъде перфектно както по време на мачовете, така и извън терена. Асовете спечелиха цели 4 награди от томболата на организираното парти за турнира и си тръгват с 3 шапки Cupa Caro и тениска.

Румънците благодариха на българите и очакват ВК Асовете Своге на следващото издание на Cupa Caro. Така свогенци са с гарантираха квота и за другата година и много надежди за още по-добро представяне.