„Джуренец Куест“ 2020 – планинско колоездене и бягане

Петото издание на състезанието по планинско колоездене – “Джуренец Куест” 2020 ще се проведе на 27.06.2020г. в с. Батулия, паметникът на майор Томпсън като стартът ще е от 10:30 часа, стил: XC (Cross Country). За втора поредна година състезанието отделя специално внимание на скороходците, които ще премерят сили в частта „Планинско бягане“. „Джуренец Куест“ 2020 Pandemic Edition се организира от Община Своге с подкрепата на велоклуб „Велокрация“. Настроение, емоции, пот, кал и върхове – това ще е малка част от предизвикателството.

Дължината на трасето за колоездачите е 33,8 км, основно горски път. СТАРТ-ФИНАЛ: с. Батулия. Трасето подсича върховете Чукава и Джуренец. КАТЕГОРИИ: Мъже 19-40г.(включително),  Младежи 16-18г.(включително), Ветерани 41+г., Жени 16г.+. Ще има и възможност да се включат и по-малки участници над 11 години, като тяхното трасе ще бъде до 1-ви чекпойнт Буковец – финал. Дължината на малкото трасе ще е около 10км, като след това ще трябва да се върнат обратно по същия път. Записването продължава до 24 часа на 26.06. На 27.06 от 8:30 до 10:20 състезателите ще получават състезателни номера. Записване на място също е възможно.

Дължината на трасето за скороходците е 16,9 км. СТАРТ-ФИНАЛ: с. Батулия. Трасето продължава към с. Буковец и се изкачва до „Чакалото“, след което преминава през мах. Бельови къщи. КАТЕГОРИИ: Мъже (всички възрасти),  Жени (всички възрасти). Записването продължава до 24 часа на 26.06. На 27.06 от 8:30 до 10:20 състезателите ще получават състезателни номера. Има възможност и за записване на място.

Всички участници трябва да са с подходяща екипировка, като минимумът е каска и ръкавици за колоезденето! Велосипедите трябва да са в добро техническо състояние, а всеки участник трябва да има попълнена декларация. Препоръчително е участниците да си носят вода, храна, резервни гуми, помпи и инструменти. На всеки чекпойнт (3 на брой за колоездене и 1 за бегачи) ще има вода и лимитирано количество резервни гуми.

Записването става онлайн през сайта до 26.06 (петък), таксата за участие е 10 лв за колоездачите и 5 лева за бегачите, които се плащат на място при получаване на номер.

ТАЗИ ГОДИНА „ДЖУРЕНЕЦ КУЕСТ“ Е ПОД МОТОТО “PANDEMIC EDITION”, КАТО СЪС СЪБРАНАТА СУМА ОТ ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАКУПЕНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ ХОРА, КОИТО СА ПОСТРАДАЛИ В СЛЕДСТВИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОВИД-19 !!!

РАЗВЛЕКАТЕЛНА ПРОГРАМА: Игри с публиката, томболи с награди + голямата награда – велосипед за един от участниците от колоезденето или бягането! За доброто настроение ще се грижи DJ. Скара и ледена бира!

ОРГАНИЗАТОРИ: Община Своге под патронажа на кмета г-н Емил Иванов и с подкрепата на велосдружение “Велокрация”.

СПОНСОРИ: WINBET, МУРГАШ, ЕКО МЕС, ДРАГ, МОНДЕЛИЙЗ, ЕКСТРИЙМ СПОРТ

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ: ВЪРХОВЕ, MTB-BG, ЕСПРЕСО НЮЗ

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!